Karviná: +420 596 383 111,

Orlová: +420 596 583 111,  nspka@nspka.cz

Studenti středních i základních škol z Karvinska čím dál častěji navštěvují Nemocnici s poliklinikou Karviná-Ráj, aby se podívali, jak vypadá práce ve zdravotnickém zařízení. Cílem návštěvy studentů je seznámení s provozem nemocnice, která je má motivovat k práci lékaře, všeobecné sestry či porodní asistentky v našich nemocnicích. I to je důvod, proč nemocnice tyto exkurze podporuje.  

Jednou ze skupin, kterou navštívila naši nemocnici, byli studenti biologického semináře třetích a čtvrtých ročníků Gymnázia Orlová. Studenti během exkurze se měli možnost seznámit s prací zdravotnických pracovníků na jednotlivých odděleních karvinské nemocnice. Mimo jiné se podívali na operační sály, postupně navštívili centrální příjem pacientů, dětské, gynekologicko-porodnické, chirurgické, oční oddělení, dále oddělení klinické biochemie a oddělení radiodiagnostické. Na závěr při návštěvě hematologicko-transfuzního oddělení si plnoletí studenti mohli vyšetřením krve zjistit či ověřit svou krevní skupinu.

„Tato exkurze určitě pomohla rozšířit povědomí žáků o práci zdravotníků v mnoha zdravotnických profesích. Nabyté informace pak studenti jistě využijí při volbě dalšího studia na vysokých školách a následně svého budoucího povolání“, sdělil Mgr. Libor Šostok, pedagog Gymnázia Orlová.

Na závěr nezbývá, než poděkovat zdravotnickému personálu, který se při všech exkurzích studentům věnuje opravdu pečlivě a s ochotou odpovídá na všechny dotazy. Naopak poděkování patří také žákům, kteří se po celou dobu této exkurze chovali velmi dobře.

 IMG 20190205 081204