Transport vzorků do laboratoře

 

Obecné podmínky transportu:

 

 

 

Speciální preanalytika citlivých parametrů:

 

·         Transport   vzorků z lůžkových oddělení a ambulancí Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj na OKB

 

Transport biologického materiálu z lůžkových oddělení a ambulancí NsP zajišťují pracovníci oddělení a ambulancí sami.

 

Biologický materiál se žádankou předají v pracovní dny v době od 6:30 do 14:45 h na Příjmu biologického materiálu pracovníkovi OKB.

 

V době pohotovostní služby (od 14:45 do 6:30 h) a v soboty, neděle a svátky (po celých 24 h) předají žádanku s biologickým materiálem sloužící laborantce do Statimové laboratoře na 2. poschodí.

 

Materiál na všechna statimová vyšetření je nutno předat pracovníkovi OKB osobně.

  

Veškeré nesrovnalosti týkající se odebraného materiálu nebo dokumentace řeší pracovník OKB ihned se zdravotnickým personálem příslušného oddělení při převzetí, případně telefonicky. Při zásadních nesrovnalostech je materiál laboratoří odmítnut.

 

·        Transport vzorků z lůžkových oddělení a ambulancí pracoviště Orlová na OKB Karviná

 

Transport biologického materiálu z lůžkových oddělení a ambulancí v Orlové na pracoviště Sběrné místo pro svoz materiálu Orlová zajišťují pracovníci oddělení a ambulancí sami. Dále je pak transport na OKB Karviná zajištěn svozovou službou v pravidelných časech viz  LP B-05 Organizace laboratoře, členění...

 

 

 

 

·        Pracovník svozové služby předá materiál na OKB Karviná-Příjem biologického materiálu (o službách, víkendu a svátcích Statimová laboratoř) laborantce osobně. Laborantka zkontroluje při převzetí vzorků teplotu v termoboxu, provede o ní záznam.

 

 

·         Transport  vzorků z externích pracovišť na OKB Karviná

Transport biologického materiálu z externích pracovišť v Karviné je zajištěn svozovou službou nemocnice v pravidelném čase. Přípravu termoboxu zajišťuje HTO.

Odebraný biologický materiál je transportován ve svislé poloze v termoboxech s monitorovanou teplotou. Žádanky jsou odděleny od vzorků.